Opzeggen en verhuizen

Dscf8203

Wilt u uw huurcontract van de woning of garage opzeggen? U kunt uw contract op elke werkdag van de maand opzeggen. U heeft wel een opzegtermijn van één maand. 

U kunt het formulier huuropzegging woning invullen en opsturen naar Rondom Wonen, Industrieweg 2, 2641 RM Pijnacker. U kunt het formulier ook inleveren aan de balie. Dit kan tijdens onze openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur. 

Als u een medehuurder heeft, moet ook hij of zij de brief ondertekenen.

Verlaat alleen één van de huurders definitief de woning? Zie dan gedeeltelijke huuropzegging.

Let op: een eenmaal gedane huuropzegging is niet terug te draaien.

Wat is mijn opzegtermijn?

U moet als huurder van Rondom Wonen uw huur minimaal één maand van tevoren opzeggen. Wilt u bijvoorbeeld per 17 april uw woning verlaten? Dan moet de opzegging uiterlijk 17 maart bij ons binnen zijn. De opzegtermijn gaat in wanneer de opzegging bij Rondom Wonen wordt ontvangen.

Voor de maand april hoeft u dan maar voor 17 dagen huur te betalen. U mag natuurlijk ook langer dan één maand van tevoren uw huur opzeggen. Hierdoor is het eerder mogelijk dat wij u in contact brengen met een nieuwe huurder.

U krijgt bericht als wij uw opzeggingsformulier hebben ontvangen. Rondom Wonen geeft dan ook de definitieve einddatum aan.

Hoe dan verder?

Wij maken twee afspraken met u: voor de voorcontrole en voor de eindcontrole. Bij beiden controles dient u zelf in de woning aanwezig te zijn.

Bij de voorcontrole komt de opzichter en hij vertelt u op welke wijze u de woning moet achterlaten als u de sleutels inlevert. Bij de eindcontrole komt de opzichter weer en hij bekijkt of u de woning volgens afspraak schoon en netjes oplevert.

Meestal wordt uw woning opnieuw te huur aangeboden en adverteren wij de woning op de site van Woonnet-Haaglanden.nl. Als vertrekkende huurder moet u meewerken aan bezichtigingen door mogelijke nieuwe huurders. Het kan zijn dat meerdere woningzoekenden contact met u opnemen voor bezichtiging van de woning. U kunt dan ook met de nieuwe huurder eventueel afspraken maken voor overnames.

Waar moet ik nog meer aan denken?

Er moet veel geregeld worden bij en verhuizing. In de Aandachtspunten bij huuropzegging ziet u waar u aan moet denken.  

Opzeggen bij overlijden

Is uw partner overleden? Of bent u erfgenaam van een huurder die is overleden? Geef dat dan door aan Rondom Wonen.

Is uw partner overleden en staat het huurcontract op naam van u beiden? Geef dat dan aan ons door en stuur een akte van overlijden op. Wij kunnen de overeenkomst dan op uw naam zetten.

Bent u erfgenaam van een huurder die is overleden? Dan moet u de huur van de woning opzeggen. U heeft een minimale opzegtermijn van 1 maand en een maximale termijn van 6 maanden.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag persoonlijk.
Neem contact met ons op:

Of regel veel zelf 24/7 via ons klantportaal .
Natuurlijk kunt u ook ons contactformulier invullen.