Verzekeringen

Rondom Wonen Gebouw

Welke verzekeringen zijn nodig bij een huurwoning?

Wonen in een huurhuis is niet zonder risico. Wanneer u een huis huurt, bent u niet automatisch verzekerd tegen schade aan interieur of inboedel. Rondom Wonen is verantwoordelijk voor de staat van de woning en dekt mogelijke schade aan de woning zelf via een opstalverzekering. Als huurder moet u echter nog zelf een aantal verzekeringen afsluiten om eventuele toekomstige schade aan inboedel te verzekeren en problemen te voorkomen.

Wat zijn de belangrijkste verzekeringen?

Aansprakelijkheidsverzekering

Wij raden u aan om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering wordt u beschermd wanneer u aansprakelijk gesteld wordt voor schade aan de huurwoning of voor schade bij bijvoorbeeld de buren.

Glasverzekering

U hoeft geen glasverzekering af te sluiten. Rondom Wonen heeft voor al haar woningen (en haar bewoners) een collectieve glasverzekering afgesloten. U betaalt hier voor via de servicekosten.

Heeft u glasschade?

U kunt uw glasschade 24/7 direct melden bij de glaslijn van Midglas via telefoonnummer 0800 - 0205010.

Graag dan de volgende gegevens melden:

  • uw gegevens: naam, postcode en huisnummer, telefoonnummer

  • de schade: schadedatum, oorzaak

  • soort glas: enkel/dubbel/figuur/draad

  • plaats in het pand en afmeting(en)

Let op:
Woont u in de Colijnlaan, Schaepmanlaan 1 tot en met 40, Troelstralaan 1 tot en met 40, van Houtenlaan, Wegedoornlaan, Cort van der Lindenlaan en de Thorbeckelaan 71 tot en met 149?

In deze complexen kunt u uw glasschade 24/7 direct melden bij de Samenwerking Glasverzekeraar via telefoonnummer 0880 – 322366.

Inboedelverzekering

Voor schade aan uw spullen door inbraak, lekkage, brand of storm, sluit u zelf een inboedelverzekering af. Dit is erg belangrijk! Deze verzekering dekt schade aan bijvoorbeeld uw:

  • televisie of computer

  • meubels

  • kleding

  • tuin

Al uw bezittingen bij elkaar kunnen een behoorlijke waarde hebben. Heeft u geen inboedelverzekering, dan kunt u onverwacht voor hoge kosten komen te staan. Dit kan bijvoorbeeld ook gebeuren als er niet bij u maar bij uw buren brand uitbreekt of een lekkage ontstaat, waardoor ook uw woning schade oploopt.

Zie ook dit artikel inclusief stappenplan 'wanneer moet u bij wie zijn?'.

Opstalverzekering

U hoeft geen opstalverzekering of woonhuisverzekering af te sluiten. Rondom Wonen heeft voor al haar woningen een opstalverzekering afgesloten.

Rechtsbijstandverzekering

Het is raadzaam om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, zodat u beschermd bent bij een eventueel conflict met de verhuurder dat betrekking heeft op de huurovereenkomst.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag persoonlijk.
Neem contact met ons op:

Of regel veel zelf 24/7 via ons klantportaal .
Natuurlijk kunt u ook ons contactformulier invullen.