Servicekosten

Servicekosten

Waar bestaat mijn huur uit?

Iedere maand betaalt u huur voor uw woning. Het totale huurbedrag bestaat uit:

  • de netto huur (of kale huur)
  • de servicekosten
  • alleen bij een collectieve verwarming: een voorschotbedrag verwarmen en/of warm water

De netto huur en de servicekosten (en indien van toepassing het voorschotbedrag verwarming) samen is de bruto huur. Dit is het bedrag dat u maandelijks betaalt.

Servicekosten

Rondom Wonen levert ook diverse diensten waarvoor servicekosten worden berekend. Het gaat om diensten die door ons worden geleverd omdat bewoners deze niet, of lastig, zelf kunnen verzorgen. Deze diensten zorgen ervoor dat u prettig kunt wonen.
Dan gaat het bijvoorbeeld over de glasverzekering of het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimten in flats. De kosten van deze diensten brengen wij bij u als bewoner in rekening.

Bewoners van flatgebouwen betalen maandelijks een voorschotbedrag voor het schoonhouden van portiek en trap, voor gebruik van elektriciteit van liften en gemeenschappelijke verlichting.

De servicekosten zijn niet voor iedere huurder hetzelfde (FAQ)

Dit hangt af van de voorzieningen in uw gebouw. Jaarlijks (per kalenderjaar) worden de servicekosten met de huurder verrekend met de daadwerkelijke kosten. De servicekosten zijn onderdeel van uw huurovereenkomst. U kunt de servicekosten daarom ook niet opzeggen. Door het tekenen van de huurovereenkomst bent u met de servicekosten akkoord gegaan. Wilt u meer weten over de servicekosten kijkt dan bij de veelgestelde vragen over de service- en stookkosten.

Let op: servicekosten en een Reparatie Abonnement zijn twee verschillende dingen

Servicekosten maken deel uit van uw huurovereenkomst en gelden voor een heel portiek of complex met appartementen. Een Reparatie Abonnement is geen vast onderdeel van uw huur.

Als u kiest voor een Reparatie Abonnement voeren wij allerlei kleine onderhoudsklussen in de woning voor u uit. U betaalt hiervoor € 6,00 per maand. 

Voorschot verwarming en/of warm waterlevering

Naast de servicekosten betaalt u (alleen bij een collectieve verwarmingsinstallatie) een voorschotbedrag voor de verwarming en/of warm waterlevering. Dit wordt jaarlijks (per kalenderjaar) op individueel verbruik afgerekend.

Glasverzekering

Iedere huurder bij Rondom Wonen is verzekerd tegen glasschade en betaalt deze premie maandelijks in de servicekosten. Meer informatie over verzekeringen vindt u hier.

Niet gevonden wat je zocht?

Lees deze gerelateerde onderwerpen

Heb je vragen?

Wij helpen je graag persoonlijk.
Neem contact met ons op:

Of regel veel zelf 24/7 via ons klantportaal .
Natuurlijk kunt u ook ons contactformulier invullen.