Garage en parkeerplaats

Garages

Rondom Wonen verhuurt ruim 200 garages, voornamelijk in Pijnacker Noord. De meeste van deze garages maken onderdeel uit van een flatgebouw. Een klein aantal garages is niet in flatgebouwen ondergebracht, maar staat in de wijk Noord en in Delfgauw.

Bij enkele flatgebouwen is een parkeerplaats een verplicht onderdeel van de woning. De huurovereenkomsten van de parkeerplaats en de woning zijn dan aan elkaar gekoppeld. Ook als de huurder geen auto heeft, is de huur van de parkeerplaats verplicht. Dit staat dan ook bij een eventueel aanbod op Woonnet-Haaglanden vermeld.

Pijnacker-Noord

Belangstellenden voor huur van een garage in Noord kunnen zich inschrijven bij Rondom Wonen. De toewijzing gaat als volgt:

  1. Als een garage onder een flat vrijkomt, wordt eerst gekeken of een bewoner van het betreffende flatgebouw staat ingeschreven. De bewoner van het flatgebouw die het langst staat ingeschreven, krijgt de garage aangeboden.

  2. Als geen bewoners uit het betreffende flatgebouw staan ingeschreven, wordt gekeken of bewoners van huurwoningen van de woningcorporatie in de wijk staan ingeschreven. De bewoner die het langst staat ingeschreven, krijgt de garage aangeboden.

  3. Daarna wordt gekeken naar bewoners van huurwoningen van de woningcorporatie in het algemeen. De bewoner die het langst staat ingeschreven krijgt de garage aangeboden.

  4. Als de garage dan nog niet is verhuurd, wordt gekeken naar belangstellenden in het algemeen. Degene die het langst staat ingeschreven, krijgt de garage aangeboden.

Delfgauw

Bewoners van een huurwoning van Rondom Wonen in Delfgauw kunnen zich inschrijven voor een van de garages in Delfgauw. Als een garage vrijkomt, wordt gekeken of er bewoners staan ingeschreven. Degene die het langst ingeschreven staat wordt de garage aangeboden.

BTW-plichtig

Rondom Wonen is verplicht bij de verhuur van garages 21% BTW in rekening te brengen.

Huurovereenkomst garage opzeggen

De opzegtermijn voor de huur van de garage is 1 maand, deze maand gaat in op de dag dat de opzegging bij Rondom Wonen binnenkomt. U kunt voor hiervoor het formulier huuropzegging garage gebruiken.

Als van de huidige woning de huurovereenkomst wordt beëindigd moet ook de huur van de garage beëindigd worden. Hierbij is de opzegtermijn eveneens 1 maand.

Als u een garage geaccepteerd heeft, vervalt de inschrijving als belangstellende voor een garage. Indien u in aanmerking wilt komen voor een andere garage (bijvoorbeeld een grotere) dan moet u zich opnieuw inschrijven.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag persoonlijk.
Neem contact met ons op:

Of regel veel zelf 24/7 via ons klantportaal .
Natuurlijk kunt u ook ons contactformulier invullen.