Vrije sector huurwoning

Derde Ai  64 Woningen Tuindershof

Wat is een vrije sector huurwoning?

Dit zijn woningen met een huurcontract met een netto huurprijs hoger dan € 808,07 per maand (prijspeil 2023) en een bijbehorende inkomenseis. Dit worden ook wel geliberaliseerde huurcontracten genoemd. Voor vrije sector woningen is het niet mogelijk huurtoeslag aan te vragen.

Servicekosten

Huurders kunnen ook te maken krijgen met servicekosten. Denk hierbij aan kosten voor de verlichting van gangen en trappenhuizen en schoonmaak. In sommige gevallen worden ook de kosten voor gas en water via de servicekosten verrekend.

Toewijzing

Een vrije sector woning wordt geadverteerd op Woonnet Haaglanden via het aanbodmodel. De persoon met de langste inschrijfduur is de 1e kandidaat. Bij de geadverteerde woning staan wel de voorwaarden waar u aan moet voldoen om deze te mogen huren.

Rondom Wonen biedt al haar beschikbare vrije sector huurwoningen via Woonnet Haaglanden aan, samen met 14 andere woningcorporaties in de Den Haag, Westland, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Delft, Wassenaar, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag persoonlijk.
Neem contact met ons op:

Of regel veel zelf 24/7 via ons klantportaal .
Natuurlijk kunt u ook ons contactformulier invullen.