Sociale huurwoning

Huurderspanel

Wat is een sociale huurwoning?

Het huurcontract is sociaal als de netto huur bij start van het contract onder de € 808,06 per maand is (prijspeil 2023). Vaak is huurtoeslag mogelijk, maar dat is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Kijk voor meer informatie over huurtoeslag op www.toeslagen.nl of bel de Belastingtelefoon op 0800 0543.

Passend toewijzen

Als u recht heeft op huurtoeslag dan kunt u alleen voor een woning in aanmerking komen die past bij uw inkomen. Dat heet ‘passend toewijzen’. De overheid wil hiermee voorkomen dat huishoudens met de laagste inkomens in te dure woningen gaan wonen en andersom, dat hogere inkomens in te goedkope woningen gaan wonen.

Interesse om een woning te huren?

Wanneer u voor een sociale huurwoning in aanmerking wilt komen, dan is het van belang dat u zich eerst inschrijft als woningzoekende bij Woonnet Haaglanden via www.woonnet-haaglanden.nl.
Rondom Wonen biedt hier al haar beschikbare sociale huurwoningen aan, samen met 14 andere woningcorporaties in de regio Haaglanden.

Toewijzing

Onze huurwoningen worden verdeeld volgens bepaalde regels. Deze regels hebben betrekking op onder andere leeftijd, inkomen of eisen ten aanzien van de gezinssamenstelling en kennen een wettelijke basis of zijn er op verzoek van de gemeente. Als u een woningaanbieding van Rondom Wonen krijgt, moet u altijd contact met Rondom Wonen opnemen om te checken of de door u aangeleverde gegevens voldoende zijn.

Niet tevreden over Woonnet Haaglanden?

Heeft u een klacht over uw inschrijving, hoe Woonnet Haaglanden de regels van de woonruimteverdeling toepast of hoe Rondom Wonen hiermee omgaat? Neem dan contact op met: De Regionale Klachtencommissie - Woonnet Haaglanden (woonnet-haaglanden.nl)

Heb je vragen?

Wij helpen je graag persoonlijk.
Neem contact met ons op:

Of regel veel zelf 24/7 via ons klantportaal .
Natuurlijk kunt u ook ons contactformulier invullen.