Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Henri En Diana

Vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ondersteunt de gemeente Pijnacker-Nootdorp u, als inwoner van de gemeente, bij zelfstandigheid in het dagelijks leven en het meedoen in de maatschappij. Dit om u zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten functioneren. Denkt u hierbij aan voorzieningen/hulpmiddelen die uw bewegingsvrijheid in of buiten uw woning kunnen vergemakkelijken.

‘Algemeen gebruikelijke’ voorzieningen zoals beugels, verhoogde toiletten en het verwijderen van drempels e.d., die ook gekocht kunnen worden bij de bouwmarkt, worden niet vergoed vanuit de WMO.

Als u in aanmerking wilt komen voor een bepaalde voorziening, kijkt u dan eerst op de website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp voordat u een aanvraag indient. 

Zelf voorzieningen aanbrengen

Als u niet in aanmerking komt voor de gevraagde voorzieningen en u wilt de voorziening(en) zelf aan (laten) brengen, dien dan een  ZAV-aanvraag (zelf aangebrachte voorziening) in bij Rondom Wonen.

Na goedkeuring kunt u de voorziening(en) aan (laten) brengen. Rondom Wonen kan ook een prijsopgave voor u doen. Omdat de kosten altijd voor uw rekening zijn, beslist u zelf of u de voorzieningen via Rondom Wonen aan laat brengen of niet.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag persoonlijk.
Neem contact met ons op:

Of regel veel zelf 24/7 via ons klantportaal .
Natuurlijk kunt u ook ons contactformulier invullen.