Energietoeslag


De energieprijzen zijn de laatste tijd enorm gestegen. Vooral mensen met een laag inkomen komen hierdoor in de problemen. De overheid helpt deze groep mensen met een energietoeslag van € 1300.

Wat is de energietoeslag?

De energietoeslag is een bedrag van € 1300 dat mensen met een laag inkomen ontvangen van de overheid. Dit geld is bedoeld voor het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit.
De energietoeslag geldt zowel voor mensen met een uitkering als voor werkende mensen.

Goed om te weten: de energietoeslag hoeft u niet terug te betalen. Ook heeft de toeslag geen invloed op uw uitkering. Die verandert er niet door. Ook uw huur-, zorg- of kinderopvangtoeslagen blijven hetzelfde.

Eenmalige energietoeslag per 1 juli 2022 verhoogd van € 800 naar € 1300

De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van € 800 naar € 1300. Heeft u al een deel van het geld ontvangen? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt de aanvullende € 500 automatisch. Heeft u een aanvraag gedaan maar nog niets gehoord? Dan hoeft u geen nieuwe aanvraag te doen.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Het is afhankelijk van uw leeftijd, uw leefsituatie en uw inkomen of u energietoeslag kun aanvragen. Bent u ouder dan 21 en verdient u minder dan € 1.310,05 (alleenstaand) of € 1.871,50 (samenwonend) per maand, dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor energietoeslag. Bekijk te tabel hieronder:

Inkomenstabel Energietoeslag

Wilt u meer weten over de energietoeslag?

Kijk dan op deze website van de Rijksoverheid of van uw gemeente. Bij deze laatste website vindt u ook een lijstje met de meest gestelde vragen.

Pijnacker-Nootdorp:

Door de stijgende energieprijzen komen inwoners in de gemeente Pijnacker-Nootdorp met een laag inkomen in financiële problemen. Deze groep wordt door het kabinet geholpen om de energierekening te verlagen. Naast de energietoeslag heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp gekozen voor cadeaubonnen van € 225 die uitgegeven kunnen worden aan energiebesparende producten voor in de koop- of huurwoning. Denk aan LED-verlichting, tochtstrips, een waterbesparende douchekop, isolatiemateriaal voor de doe-het-zelver of korting op energiezuinig witgoed. De betreffende huishoudens ontvangen binnenkort een brief van de gemeente met meer informatie over de cadeaubon.

Voor wat betreft energiebesparing kunnen alle inwoners terecht bij het Regionaal Energieloket. Op www.regionaalenergieloket.nl/pijnacker-nootdorp staan tips over energiebesparing en kortingsacties.

 

Deel dit artikel:

Uitgelicht

Energietoeslag

De energieprijzen zijn de laatste tijd enorm gestegen. Vooral mensen met een laag inkomen komen hierdoor in de problemen. De overheid helpt deze groep mensen met een energietoeslag van € 1300.

Lees meer

Samen besparen

Wij zijn bezorgd dat een groot deel van onze huurders gebukt gaat onder hoge vaste lasten. Niet alleen de prijzen van energie zijn omhoog gegaan ook de boodschappen worden steeds duurder.

Lees meer