Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Tijdelijke tegemoetkoming blokverwarming

Goed nieuws! Rondom Wonen heeft alle tegemoetkomingen energiekosten ontvangen.

Vorig jaar heeft Rondom Wonen aanvragen ingediend voor de TTB: Tijdelijke Tegemoetkoming Blokverwarming. Het heeft even geduurd maar we hebben in de eerste week van maart 2024 de laatste bedragen ontvangen.

We hebben een tegemoetkoming ontvangen voor de gebouwen die in Pijnacker-Noord worden verwarmd door aardwarmte van Ammerlaan.

Hoogte tegemoetkoming per gebouw verschillend
Het aantal woningen beïnvloedt de hoogte van de bedragen. De bedragen die we per gebouw hebben ontvangen lopen daarom erg uiteen.

Eindafrekening uiterlijk 1 juli 2024
Zoals elk jaar starten we in het nieuwe jaar met het opstellen van de eindafrekeningen stookkosten van het voorgaande jaar. Dit jaar moeten we ook rekening houden met de ontvangen tegemoetkomingen.

Voor de afrekening van de stookkosten zijn de kosten verminderd met het bedrag dat wij hebben ontvangen. De stookkosten per gebouw minus de tegemoetkoming per gebouw zijn aan Ista en WMS/Brunata doorgegeven. Zij zullen dit verwerken in de eindafrekeningen 2023. Uiterlijk 1 juli ontvangt u deze. Uiteraard streven we ernaar om deze eerder te verspreiden.

Daling kosten in vergelijking met 2022
De ontvangen tegemoetkomingen zorgen ervoor dat de totale stookkosten per gebouw in 2023 hebben geleid tot een daling in de kosten. Hadden we de tegemoetkoming niet ontvangen dan zouden de stookkosten bijna zijn verdubbeld.

In de begeleidende brief bij de eindafrekening geven we een overzicht van de totale kosten van uw gebouw. Het ziet er gunstig uit voor de totalen per gebouw, wel benadrukken we dat het per huurder kan verschillen. De hoogte van het voorschotbedrag en uw persoonlijk verbruik, bepalen uiteindelijk of u geld van ons ontvangt of dat u moet bijbetalen.

Zie ook onze eerdere berichten van 15 november 2023 en 8 augustus 2023

Deel dit artikel: