Maak overlast bespreekbaar

Bewoners In Gesprek

Als bewoner heeft u te maken met buren naast, boven en/of onder u. Iedereen heeft andere gewoonten en vertoont ander gedrag. Dit kan leiden tot overlast, irritaties of zelfs tot een meningsverschil.

Wat kan ik er zelf aan doen?

Praat met de buren: vaak hebben buren niet door dat ze voor overlast zorgen. Een vriendelijk gesprek helpt meestal al. Handige tips leest u op de website 'problemen met je buren.nl'. Uw wijkbeheerder kan u ook tips geven.

Bemiddeling & Mediation biedt u de mogelijkheid om – met de hulp van neutrale conflictbemiddelaars – zelf het conflict op te lossen. Zij kiezen geen partij en vellen geen oordeel. Wel zorgen zij ervoor dat alle partijen weer met elkaar in gesprek komen en dat partijen samen naar een oplossing toewerken.

U kunt zich telefonisch aanmelden via telefoonnummer: 0800-02 33 222 of per email bij info@bemiddelingmediation.nl

Overlast die u zelf niet kunt oplossen, kunt u bij ons melden

Pas wanneer u al het mogelijke geprobeerd heeft om sàmen met uw buren tot een oplossing te komen en dit desondanks niet lukt, kunt u contact opnemen met Rondom Wonen. U kunt de overlast melden via mijn.rondomwonen of via het overlastformulier.

Heeft u zorgen?

Kernteams, ook voor jeugdhulp

U kunt voor al uw hulpvragen, ook rond Jeugd en Gezin, telefonisch contact opnemen met de gemeente Pijnacker-Nootdorp via telefoonnummer 14015. Zij kunnen u doorverbinden met een van de kernteams. U kunt ook contact opnemen via de site kernteams Pijnacker-Nootdorp.

Veilig Thuis Haaglanden

Veilig Thuis Haaglanden is het centrale advies- en meldpunt voor iedereen die met huiselijk geweld en/of kindermishandeling te maken heeft of krijgt. Niet alleen voor slachtoffers en plegers, ook voor bezorgde omstanders en professionals. Zij zijn er voor kinderen en volwassenen die hulp nodig hebben om weer in balans met elkaar te leven. Soms kom je er op eigen kracht niet uit. Samen creëren zij een plek waar veiligheid en geborgenheid voorop staan.

Meer informatie vindt u op www.veiligthuishaaglanden.nl

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag persoonlijk.
Neem contact met ons op:

Of regel veel zelf 24/7 via ons klantportaal .
Natuurlijk kunt u ook ons contactformulier invullen.