Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Tijdelijk noodfonds energie

Om te voorkomen dat mensen in de financiële problemen komen door de gestegen prijzen, hebben energieleveranciers en maatschappelijke organisaties een Tijdelijk Noodfonds Energie opgericht. Huishoudens die van een bepaald minimum moeten rondkomen, kunnen een beroep doen op dit noodfonds.

Het kabinet heeft voor het noodfonds eenmalig een bedrag van € 50 miljoen gereserveerd. Het is de bedoeling dat het noodfonds vanaf 1 januari 2023 tot uiterlijk 1 april 2023 mensen ondersteuning biedt. 

Wie komt in aanmerking voor extra ondersteuning? 

De ondersteuning van het noodfonds is bedoeld voor huishoudens die een bruto-inkomen hebben tot 200% van het bruto sociaal minimum én een hoge energierekening (hoger dan 13% van het bruto-inkomen van het huishouden). Dit zijn huishoudens met een laag of middeninkomen. Voor deze huishoudens is snelle financiële ondersteuning cruciaal. 

Omdat private partijen (energieleveranciers) het fonds hebben opgericht, kunnen huishoudens geen bezwaar en beroep aantekenen tegen een beslissing van het fonds.  

Wat zijn de voorwaarden?

Het noodfonds zal niet toereikend zijn om alle gevolgen voor iedereen te verzachten. Daarom moeten er helaas keuzes gemaakt worden.  

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de regeling worden op dit moment uitgewerkt. Zodra de precieze voorwaarden bekend zijn, worden deze hier geplaatst.

Aanvragen vanaf medio januari 2023

Medio januari 2023 wordt de regeling opengesteld en kunnen aanvragen ingediend worden. Hierover volgt in januari meer berichtgeving.

Aanmelden voor hulp van het fonds is nu nog niet mogelijk. Houd daarom onze website, Facebook en onze nieuwsbrief goed in de gaten. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief onderaan op de homepage van de website van Rondom Wonen.

 

Deel dit artikel: