Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Start verduurzaming 96 woningen

Nadat we een geslaagde pilot hebben gedaan bij de woningen aan De Visserlaan gaan we gas geven….... en tegelijkertijd van het gas af!

Rondom Wonen gaat 96 woningen in de woongebouwen Nolenslaan, Acacialaan, Vogelkerslaan, Thorbeckelaan en Alberdalaan (Pijnacker-Noord) verduurzamen samen met Willems Vastgoedonderhoud en Twinstone. We hebben stilgestaan bij de start hiervan met het verwijderen en overdragen van de eerste gasmeter door Stedin aan Mirre Andringa (Twinstone) en het overhandigen van de eerste verdeelset door Sander Willems (Willems) aan Lucas de Boer van Rondom Wonen. Die verdeelset zorgt ervoor dat duurzame warmte afkomstig uit een aardwarmtebron voor verwarming én voor warm water in de woning kan worden benut.

Wat levert dit op voor onze huurders?

  • Huurders worden van de huidige (relatief dure) elektrische boiler verlost.
  • Het gas dat alleen nog voor koken werd gebruikt gaat definitief de woning uit. Veiliger en goedkoper (geen vastrecht meer).
  • De energierekening daalt: uit de pilot weten we dat een huishouden door de ingrepen meer dan 20% minder warmte gaat gebruiken en ook het elektriciteitsverbruik daalt doordat er geen boiler meer is. Gezien de hoge energiekosten is dat erg belangrijk voor de woonlasten van onze huurders.

Dank aan Marc van Ettekoven van Stedin voor de snelle actie! En natuurlijk alle andere betrokkenen voor hun inzet tot waar we nu staan.

20230307 152149 Klein

Deel dit artikel: