Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Spannende tijd voor warmtenet Klapwijk

Spannende tijd voor warmtenet Klapwijk: gemeente beslist na 31 oktober over aansluiting warmtenet van Klapwijk

Met het warmtenet in Klapwijk investeren de gemeente Pijnacker-Nootdorp en HVC in een aardgasvrije toekomst voor de wijk. Na 2 jaar voorbereiding hebben de woningeigenaren in de startfase van het warmtenet in Klapwijk een aanbod gekregen om op een betaalbare manier aardgasvrij te worden met een aansluiting op warmtenet. Voor 31 oktober moeten de eigenaren aangeven of ze hier positief in staan. Wanneer 50% van de woningen in de eerste fase aangesloten wil worden, dan wordt het definitieve besluit genomen door de gemeente.

Rondom Wonen staat positief tegenover aansluiting op het warmtenet 
Rondom Wonen heeft ook een voorstel van HVC gekregen om 44 woningen in fase A aan te sluiten op het warmtenet. Vorige week heeft Rondom Wonen de gemeente laten weten de woningen te willen aansluiten, als het warmtenet wordt ontwikkeld.

Waarom wil Rondom Wonen deze aansluiting?
Er is nu een goede mogelijkheid om een stap te zetten in de klimaatdoelstellingen. Vroeg of laat zullen alle woningen van het gas af moeten. De aanpak wordt nu gesubsidieerd door het Rijk. Met de aansluiting op het warmtenet is er dan ook geen sprake van een huurverhoging. Daarnaast is de wijze waarop dit kan worden uitgevoerd eenvoudiger dan individuele oplossingen. Kortom wij zien goede redenen om positief te reageren. 

Wat betekent dit voor de huurders van Rondom Wonen?
Voor nu betekent deze beslissing nog niets voor de huurders. De volgende stap is dat de gemeente na 31 oktober beslist of er een warmtenet gaat komen in de wijk. Nadat de gemeente hierover heeft besloten, worden de huurders van Rondom Wonen door hen geïnformeerd over de volgende stap. 

Het bericht van Rondom Wonen is ook te vinden op warmtenetklapwijk.nl: Rondom Wonen positief tegenover aansluiting op het warmtenet | Warmtenet Pijnacker Nootdorp (warmtenetklapwijk.nl)

 

 

Deel dit artikel: