Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Nu nog huurtoeslag over 2022 aanvragen? Zo doe je dat (vóór de deadline van 1 september)

Huurtoeslag. Misschien had jij er in 2022 ook recht op, maar heb je het niet aangevraagd. Laat geen geld liggen en maak op Kan ik toeslag krijgen? (belastingdienst.nl) een proefberekening. Dan zie je meteen hoeveel toeslag je kunt krijgen. Vergeet daarna niet om de huurtoeslag aan te vragen. Dat kan nog tot en met 1 september via Mijn Toeslagen.

Geef veranderingen altijd door
Goed om te weten: als je huurtoeslag of zorgtoeslag over vorig jaar aanvraagt, krijg je automatisch ook toeslag in 2023. Controleer daarom ook je gegevens voor 2023. Is er dit jaar iets veranderd in jouw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld omdat je nu meer verdient? Pas dit dan meteen aan in Mijn Toeslagen. Zo voorkom je dat er achter af terug betaald moet worden.

Denk je dat je alleen in 2022 recht had op huurtoeslag? Zet de toeslag dan stop vanaf 31 december 2022. Zo zorg je ervoor dat je later geen toeslag hoeft terug te betalen.

Hulp nodig?
Twijfel je of je in 2022 recht had op toeslagen? Of lukt het aanvragen niet? Kijk op toeslagen.nl/hulp. Je vindt daar ook welke persoonlijke hulp er bij jou in de buurt is.

Deel dit artikel: