Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Nieuwe huurders geven Rondom Wonen een 8,4!

Nieuwe huurders geven Rondom Wonen het rapportcijfer 8.4 tegenover een landelijk gemiddelde van 7.7. Huurders met een reparatieverzoek geven Rondom Wonen een 7.8, tegenover een landelijk gemiddelde van 7.6. Op alle fronten scoort Rondom Wonen dus beter dan het landelijk gemiddelde. Maar goed kan altijd beter, daarom blijven we ons inzetten voor goede communicatie en verbinding met onze huurders.

Benchmark
Als woningcorporatie zijn wij er voor de huurders en woningzoekenden. Dat willen we goed doen en liever nóg beter. Maar hoe meten we dat en hoe doen we het ten opzichte van andere woningcorporaties? Brancheorganisatie Aedes vergelijkt jaarlijks de prestaties van alle woningcorporaties in Nederland. De resultaten van de negende benchmark voor woningcorporaties zijn vandaag gepubliceerd. Onderwerpen als klanttevredenheid, onderhoud, beschikbaarheid en betaalbaarheid, bedrijfslasten en duurzaamheid staan hierin centraal. Rondom Wonen scoort op het huurdersoordeel dus een dikke 8!

Lage CO2-uitstoot
Op duurzaamheid scoort Rondom Wonen gemiddeld een B plus. Ook deze prestatie is hoger dan het landelijk gemiddelde. Dat komt mede omdat Rondom Wonen vrij nieuwe – relatief goed geïsoleerde – woningen heeft en door woningen te verwarmen met aardwarmte in Pijnacker Noord, waardoor de CO2-uitstoot flink is teruggebracht.

Verduurzamen
Rondom Wonen is op vele plaatsen bezig met verduurzaming om het energiegebruik van onze woningen te verminderen. Zo plaatsen wij zonnepanelen en bouwen gasloos. Ook isoleren we gefaseerd onze flatwoningen in Pijnacker Noord. De 3-hoog flats aan de Nolenslaan, Thorbeckelaan, Albardalaan, Acacialaan en de Vogelkerslaan zijn in 2023 aan de beurt. Verder maken we plannen om alle woningen met een minder goed energielabel (E, F en G) de komende jaren te verduurzamen, waarmee we de stookkosten voor onze huurders beperken.

Meer over de Aedes-benchmark? Kijk dan op: https://benchmark.aedes.nl/

Infographic Benchmark 2022

Deel dit artikel: