Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Mooie cijfers bij de visitatie van Rondom Wonen

Rondom Wonen heeft in 2022-2023 een maatschappelijke visitatie laten uitvoeren. Een onafhankelijke commissie, samengesteld door bureau Pentascope uit Amersfoort, heeft onze maatschappelijke prestaties over de periode 2018 tot en met 2022 beoordeeld. De visitatiecommissie geeft Rondom Wonen gemiddeld een ruime 7,5 als eindcijfer. Uitschieter naar boven is "presteren naar vermogen" met een 8.0.

Samen aan de slag
De visitatiecommissie schetst het algemene beeld van Rondom Wonen als: “Fris en ongecompliceerd … transparant, betrouwbaar, gedegen, en geen gedoe”.
De commissie adviseert de ingezette organisatieontwikkeling voort te zetten en gemaakte keuzes intern verder te verdiepen. We zien in het visitatierapport een aansporing om door te gaan op de ingezette lijn, die medewerkers in staat stelt het koersplan Meer mensen passend huisvesten als kader voor hun dagelijks handelen te benutten. Op het vlak van communicatie met huurders zijn afgelopen jaren grote stappen gemaakt door de organisatie en de commissie herkent dat. Wij hebben er vertrouwen in dat we er met de gekozen aanpak in slagen een brug te slaan tussen de leefwereld van onze huurders en de systeemwereld waarin wij zelf werken.

Wat is een maatschappelijke visitatie?
De visitatiecommissie onderzoekt of de corporatie de goede dingen doet en hoe ze dat doet. De commissie kijkt hierbij naar de prestaties van de afgelopen vier jaar en beoordeelt of deze prestaties ook in de toekomst waargemaakt kunnen worden. De commissie doet gedegen onderzoek en houdt interviews met interne en externe belanghebbenden. Met deze informatie vormt zij zich een beeld over vier prestatievelden:

  • Presteren naar opgaven en ambities
  • Presteren volgens belanghebbenden
  • Presteren naar vermogen
  • Presteren ten aanzien van governance

Met name de aanpak van de visitatie met dialogen heeft meerwaarde in onze ogen. De brede stakeholdersdialoog en de medewerkersdialoog zijn door alle betrokkenen positief ontvangen.

Binnenkort gaan we met alle betrokken stakeholders aan de slag met de aanbevelingen uit het visitatierapport.

Meer weten?
Het volledige visitatierapport vindt u hier.

20221215 100554

Deel dit artikel: