Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Modulaire appartementen Tuindershof bijna opgeleverd

De huurders van gebouw de Tuinder in de wijk Tuindershof (Fase 4) in Pijnacker zullen binnenkort de sleutels ontvangen uit handen van Rondom Wonen. Rondom Wonen gaf Ballast Nedam West, die bouwt met de woonmodules van Ursem Modulaire Bouwsystemen, de opdracht om 64 modulaire studio’s en 2- en 3-kamer appartementen te realiseren. Voordat de appartementen zullen worden bewoond, werden collega’s van corporaties uit de regio Haaglanden vorige week uitgenodigd om te komen kijken. Ook waren er collega’s van andere regio’s uit de Provincie Zuid-Holland aanwezig.

Tijdens een rondleiding door de verschillende type woningen wordt duidelijk dat de modulaire woningen, zowel van buiten als binnen, niet te onderscheiden zijn van traditionele bouw. Lucas de Boer, bestuurder van Rondom Wonen: “De woningen worden gebouwd in de fabriek, waar ze volledig in elkaar worden gezet en worden voorzien van installaties, keuken en badkamer. Vervolgens gaan de woningen op transport naar de bouwplaats, waar ze worden gestapeld en geschakeld tot volwaardige woningen, die van alle gemakken zijn voorzien.” Er wordt nog wel eens gedacht dat modulaire woningen hierdoor van mindere kwaliteit zijn, echter het tegendeel is waar en het bewijs wordt in Pijnacker geleverd. De Boer: “Doordat de woningen in zo’n gecontroleerde omgeving worden geprefabriceerd is de kans op fouten vele malen kleiner dan bij traditionele bouw.”

Gebouwd in 5 weken tijd
Sven Wennekes van Ballast Nedam West: “De daadwerkelijke bouwtijd van het gebouw op locatie bedroeg 5 weken. In deze tijd werden de modules ‘gestapeld’. De appartementen zijn verspreid over 2 complexen die zijn verbonden door een loopbrug. Een dergelijk project in 5 weken realiseren is razendsnel. Dit kun je met traditionele bouw niet behalen. Ook wordt met modulair bouwen bouw (geluid) overlast beperkt. Op deze manier wordt er dus snel, efficiënt en met weinig bouwafval gebouwd.”

1705475879358

Deel dit artikel: