Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Luisterpanel betaalbaarheid

Op dinsdag 29 november is door Rondom Wonen en Argos een luisterpanel gehouden over betaalbaarheid. Vanuit het huurderspanel waren er 7 huurders aanwezig die zich over dit onderwerp hebben gebogen.

Ter voorbereiding van dit panel heeft het Nibud onderzoek gedaan naar welke groepen in de gemeente een betaalbaarheidsrisico’s hebben. In het luisterpanel zijn deze uitkomsten besproken. Ook zijn tips gevraagd wat Rondom Wonen kan doen om te voorkomen dat huurders in betaalbaarheidsproblemen komen.

Het was een geslaagde bijeenkomst waarin veel besproken is en Rondom Wonen goede tips heeft meegekregen.

Zorgen over betaalbaarheid
Het panel herkent de uitkomsten van het Nibud. Zij geven aan dat de stijging van de prijzen voor wonen, energie en zorg bij veel groepen ten koste van de boodschappen. Belangrijk is ook hoe mensen hier zelf mee omgaan.
Zij geven aan dat het Nibud uitgaat van standaard gezinnen. Dit betekent dat er altijd zorg en aandacht moet zijn voor de persoonlijke situatie.

Tips voor Rondom Wonen

  • Investeren in verduurzaming, zodat de energierekening van huurders laag kan blijven.
  • Communiceren over de onderhoudsplannen.
  • Samenwerken met huurders, gemeente en andere organisatie op het thema van energie, energiebesparing en armoedebestrijding.
  • Open staan om in gesprek te gaan met de huurders en maatwerk leveren ( iedere situatie is uniek).

Het luisterpanel is als positief ervaren door de panelleden, Argos en Rondom Wonen.

Rondom Wonen dankt de panelleden voor het goede gesprek en de openheid en alle tips die zijn gegeven. Die zijn zeer waardevol en daar kunnen we mee aan de slag.

 

Deel dit artikel: