Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Let op: 38 sociale huurwoningen vanaf dinsdagavond op Woonnet Haaglanden

Vanaf dinsdagavond 16 januari 20.00 uur staan 38 duurzame en energiezuinige huurwoningen, die Rondom Wonen bouwt in de wijk Tuindershof, op Woonnet Haaglanden. De sluiting is op maandagavond 22 januari om 20.00 uur.

27 woningen worden toegewezen aan 1-2 personen en 11 woningen aan 1-3 personen. 25% van de woningen wordt gelabeld voor lokaal maatwerk. Dit betekent dat de woningzoekenden uit Pijnacker-Nootdorp voorrang hebben.

De appartementen maken deel uit van een gebouw met 38 appartementen met een lift. Elk appartement heeft 3 kamers; 2 slaapkamers en een woonkamer met open keuken. Het oppervlak van het appartement is 56 m2. In het gebouw bevindt zich bij de hoofdentree een gemeenschappelijke fietsenberging.  De appartementen voldoen aan de hedendaagse eisen en zijn licht en praktisch ingericht. Alle woningen hebben een klein terrasje/ of balkon.

Locatie
Het is een L-vormig gebouw gelegen in de bocht van de Tuindersweg. In het midden bevindt zich de centrale middenkern met trappen en lift. Vanuit Tuindershof ben je op de fiets in een paar minuten in het centrum van Pijnacker. Pijnacker heeft als woonplaats veel te bieden: groen, water en in de buurt van de wegen naar Delft, Den Haag en Rotterdam. Scholen, sportverenigingen en horeca zijn om de hoek.

Warmtepomp:
Huurders van deze woningen huren een warmtepomp van Eteck. Deze warmtepomp zorgt in het appartement voor de verwarming, verkoeling en het warme water. De kosten van de warmtepomp komen nog boven op de woninghuur. U betaalt een vast servicebedrag aan Eteck per maand, daarnaast betaalt u Eteck ook de verbruikskosten. De warmtepomp verbruikt namelijk ook elektra, vooral wanneer de warmtevraag groot is bij koud weer. De woning is gasloos en bijna energieneutraal. 

Vloerverwarming
Het appartement heeft vloerverwarming en vloerkoeling. Op warme dagen is het appartement te koelen tot enkele graden onder de buitentemperatuur. Het warme water uit het appartement stroomt dan in een warmtewisselaar langs het koude water uit de bodem. Daardoor koelt het water uit de vloer iets af. Deze koeling is geen airco.

WTW
De warmte terugwin (WTW) unit is een ventilator. Door de motor in de unit wordt de lucht van buiten naar binnen gezogen. De warmtewisselaar in de WTW-installatie zorgt er voor dat gefilterde verse buitenlucht voorverwarmd wordt door de restwarmte van de afgezogen lucht uit het appartement. Doordat er verse lucht via kanalen wordt ingeblazen in de woning zijn er geen roosters aanwezig in de kozijnen. 

Als alles volgens plan verloopt worden de woningen medio april opgeleverd.

Fase 2 Vogelvlucht

Deel dit artikel: