Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Goed nieuws voor minima in Pijnacker-Nootdorp: zij krijgen voor 1 juli al aanvulling op energietoeslag

Het gemeentebestuur van Pijnacker-Nootdorp maakt van de mogelijkheid gebruik om minima nu al een aanvulling van maximaal 500 euro op de energietoeslag voor 2022 uit te keren. Hierdoor beschikken 1355 inwoners met een smalle beurs op relatief korte termijn over extra middelen om de gestegen kosten voor energie te bestrijden.

Voor de energietoeslag 2023 is een wetsvoorstel voorbereid. De invoering is afhankelijk van de goedkeuring van het wetsvoorstel door het parlement. De verwachting is echter dat de aanvraag pas na 1 juli kan worden ingediend.

Omdat veel mensen nu in geldnood zijn, wil het college van burgemeester en wethouder van Pijnacker-Nootdorp snel handelen, zoals ook veel andere steden in de regio van plan zijn te doen.

Eind maart uitbetaling

Het gemeentebestuur streeft ernaar de extra energietoeslag eind maart 2023 uit te betalen. De hoogte van de nabetaling is maximaal 500 euro en is afhankelijk van het inkomen en de gezinssamenstelling. De inwoners om wie het gaat krijgen dit bedrag automatisch uitbetaald en ontvangen hierover ook persoonlijk bericht.

Deel dit artikel: