Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Geen geld voor sport en cultuur? Vraag het aan!

Heeft u geen geld om uw kind te laten sporten of aan een activiteit mee te laten doen? De gemeente Pijnacker-Nootdorp werkt samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Hoe werkt het?

Volwassenen met een laag inkomen tot 130% van het sociaal minimum kunnen via een intermediair (tussenpersoon) een aanvraag doen voor sport of cultuur. Het fonds kan voor deelname aan sport maximaal € 225 bijdragen en voor cultuur maximaal € 450. Voorbeelden van zo’n intermediair zijn een schuldhulpverlener, welzijnsorganisatie of een medewerker van de gemeente. Zij kunnen zich aanmelden bij het Volwassenenfonds als intermediair en voor inwoners een aanvraag indienen. Lokale organisaties die nu al werkzaam zijn als intermediair voor het Volwassenenfonds zijn de SWOP, Gro-up buurtwerk (voor jongeren t/m 23) en het kernteam van de gemeente. Voor kinderen van ouders met een laag inkomen werkt de gemeente samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur.  

Meer weten?

Op www.volwassenenfonds.nl en www.jeugdfondssportencultuur.nl vindt u meer informatie of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 015. 

Cultuur En Sport

Deel dit artikel: