Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Een gezamenlijke vuist tegen eenzaamheid

Op 14 november heeft Rondom Wonen het coalitieakkoord Eenzaamheid ondertekend. Mensen die vaak door eenzaamheid worden getroffen, zijn meestal kort opgeleid, hebben een laag inkomen en ervaren vaak ook andere problemen zoals schulden of psychische problemen. Het is bijna onvermijdelijk dat ook in de woningen van Rondom Wonen mensen wonen die zich eenzaam voelen.

Het is belangrijk om gezamenlijk actie te ondernemen om eenzaamheid te voorkomen en te verminderen. Wij dragen hier graag aan bij, samen met 25 andere partijen in de wijk. Bij het tekenen van het convenant benadrukte Cootje van der Salm, woonconsulent bij Rondom Wonen, dat het cruciaal is om eenzaamheid aan te pakken. "We zien dat veel partijen in de gemeente activiteiten organiseren waar niet iedereen van op de hoogte is. We willen graag ruimte bieden op de mededelingenborden bij onze woongebouwen om deze informatie te delen. Op deze manier wordt het aanbod makkelijker vindbaar."

Daarnaast organiseert Rondom Wonen regelmatig koffiemomenten bij de woongebouwen, wat door huurders zeer gewaardeerd wordt. Het is een gelegenheid waar mensen samenkomen en contact kunnen leggen.

 
 
 

Deel dit artikel: