Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Heb je een nieuwsbrief gemist? Vind al onze vorige nieuwsbrieven terug in ons archief:

Nieuwsbrieven archief

Barbecuen

Nu meer mensen ook (deels) thuiswerken, is het logisch dat we elkaar meer horen. Dat is meestal geen probleem. Maar soms hebben buren toch last van elkaar.
We willen daarom aan u allen vragen om (nog meer dan anders) rekening te houden met de buren. Hoe kunt u dat doen?

Barbecueën op het balkon
Het is natuurlijk heerlijk om te barbecueën. Ook op een balkon kunt u barbecueën, maar alleen met een elektrische barbecue. Dit vanwege het brandgevaar van een barbecue met kolen. Hou rekening met de buren en laat het ze even weten als u gaat barbecueën. Als u ziet dat rook richting de buren gaat en de buren geven aan er last van te hebben, verplaats dan de barbecue of stop met barbecueën.

Barbecueën in de tuin
In een tuin kunt u wel een barbecue met houtskool gebruiken. Maar ook dan geldt: hou rekening met de buren. Kijk naar de windrichting: het is niet de bedoeling dat de rook bij de buren naar binnen gaat. Als u ziet dat rook richting de buren gaat en de buren geven aan er last van te hebben, verplaats dan de barbecue of stop met barbecueën.

Schreeuwen en gillen
Kinderen kunnen als ze lekker aan het spelen zijn, nog wel eens schreeuwen en gillen. Dit kan echter voor mensen die van hun tuin of balkon aan het genieten zijn, het plezier bederven. Wilt u uw kinderen aanspreken als ze door de geluidsbarrière gaan?

Vanaf 22.00 uur moet het stil zijn
Hoe gezellig het ook is, vanaf 22.00 uur moet het stil zijn. We begrijpen heel goed dat het moeilijk is om een gezellig feestje of barbecue om 22.00 op te breken. Dat hoeft ook niet, maar ga dan naar binnen, doe de ramen en deuren dicht en zet de muziek zachtjes.

Laten we rekening houden met elkaar.

Rondom Wonen wenst u een fijne zomer!

Deel dit artikel: