Wat wordt er nieuw gebouwd in Tuindershof?

Rondom Wonen gaat voor het eerst middeldure huurwoningen bijbouwen. In de nieuwe wijk Tuindershof starten we in 2023 met de bouw van 15 appartementen met een maandhuur rond de  € 950. Van Wijnen Stolwijk zorgt voor het ontwerp en realisatie met Marc Ibelings als architect. De appartementen gaan we straks met voorrang verhuren aan huishoudens die nu al een sociale huurwoning bij ons huren en door willen stromen naar een vrije sector huurwoning. De vrijkomende sociale huurwoning kunnen we dan weer verhuren aan woningzoekenden.  Het gebouw kent veertien appartementen van ruim 73 m2 en èèn appartement van 62 m2.   Het zijn allemaal 3-kamerwoningen. Er is een gezamenlijke fietsenstalling en er komt ook een lift. Alle woningen krijgen een eigen ruime berging in de woning. Daarnaast komt er ook een balkon. De woningen in Tuindershof worden allemaal voorzien van een warmtepomp die zorgt voor verwarming, koeling en warmtapwater. Deze wordt apart verhuurd, direct aan de bewoner via de warmteleverancier.  De bouw zal in het 2e kwartaal van 2023 aanvangen en duurt ca. 1 jaar.  

Deel dit artikel:

Uitgelicht

Energietoeslag

De energieprijzen zijn de laatste tijd enorm gestegen. Vooral mensen met een laag inkomen komen hierdoor in de problemen. De overheid helpt deze groep mensen met een energietoeslag van € 1300.

Lees meer

Samen besparen

Wij zijn bezorgd dat een groot deel van onze huurders gebukt gaat onder hoge vaste lasten. Niet alleen de prijzen van energie zijn omhoog gegaan ook de boodschappen worden steeds duurder.

Lees meer